Un contract de inchiriere inregistrat la ANAF va genera costuri, iar incetarea contractului daca partile decid asta inainte de termen va trebui anuntata la finante printr-o declaratie, pentru a fi calculate taxele pana la acea data. Pentru a inregistra o modificare sau incetare de inchiriere, proprietarul va trebui sa redacteze un document semnat de ambele parti, urmand sa depuna la finante o declaratie prin care specifica modificarea (suma sau durata).

Ce spune legislatia:
Modificarea sau incetarea contractului de locatiune pot fi inregistrate de locator la organul fiscal, prin depunerea cererii, avand bifata in formular casuta "Modificare" sau "Incetare", dupa caz, insotita de documentele justificative. Data inregistrarii contractului de locatiune, a modificarilor ulterioare sau a incetarii acestuia este data inregistrarii cererii la organul fiscal sau data inregistrarii acesteia pe portal, astfel cum rezulta din mesajul electronic de confirmare, dupa caz.

Despre Proiect

Cursul zilei pentru chirii

Cu o experienta de peste 10 ani in domeniul Bancar si peste 3 ani in domeniul imobiliar, am decis sa ma implic intr-un proiect pe cat de greu, atat de util in domeniul imobiliar si anume implementarea unui curs zilnic pentru chirii. Pe scurt folosind inteligenta artificiala vom analiza toate proprietatile oferite spre inchiriere si vom stabili pretul mediu al chiriei oferite. Acest instrument va fi util atat pentru chiriari cat si pentru proprietari.