In ultima perioada, preturile chiriilor in Oradea au explodat enorm, o garsoniera intr-o zona medie fiind inchiriata cu peste 150 Euro, chiar si 200 Euro/luna in unele cazuri. Proprietarii isi permit sa ceara aceste sume, mizand pe faptul ca multe persoane doresc sa locuiasca singure iar costurile de intretinere ale unei garsoniere/uscatorii sunt foarte mici.

Discutand cu mai multi chiriasi, in special studenti am ajuns la concluzia ca o parte mare inchiriaza un apartament cu 2,3 sau chiar 4 camere, urmand sa caute "colegi de apartament", astfel subinchiriaza proprietatea. Este mai ieftin? Cel care inchiriaza poate chiar sa nu plateasca chiria. De exemplu daca are noroc si gaseste un apartament cu 3 camere, pentru care sa plateasca 200 Euro/luna va fi foarte usor sa gaseasca 2 colegi care vor plati cate 100 Euro, el ramanand sa plateasca doar partea din utilitati.

Care ar fi zona cea mai buna?
De obicei studentii cauta proprietati in zona facultatilor/universitatilor, astfel facand economie de timp si bani pentru transport.

Despre Proiect

Cursul zilei pentru chirii

Cu o experienta de peste 10 ani in domeniul Bancar si peste 3 ani in domeniul imobiliar, am decis sa ma implic intr-un proiect pe cat de greu, atat de util in domeniul imobiliar si anume implementarea unui curs zilnic pentru chirii. Pe scurt folosind inteligenta artificiala vom analiza toate proprietatile oferite spre inchiriere si vom stabili pretul mediu al chiriei oferite. Acest instrument va fi util atat pentru chiriari cat si pentru proprietari.